вівторок, 19 березня 2019 р.


Булінг - (від англ. bully – хуліган, задирака, грубіян, «to bully» — задиратися, знущатися) – тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресивної поведінки, щоб заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини.
Прикметною ознакою булінгу є довготривале «відторгнення» дитини її соціальним оточенням.Найчастіше булінг відбувається в таких місцях, де контроль з боку дорослих менший або взагалі його нема. Це може бути шкільний двір, сходи, коридори, вбиральні, роздягальні, спортивні майданчики. У деяких випадках дитина може піддаватися знущанням і поза територією школи, кривдники можуть перестріти її на шляху до дому. Навіть удома жертву булінгу можуть продовжувати цькувати, надсилаючи образливі повідомлення на телефон або через соціальні мережі.
Будь - який школяр несподівано для себе може опинитися у ситуації, коли його ображають, висміюють або бойкотують. Або навпаки, може сам приєднатися до тих, хто знущається над іншою дитиною.
    В Стужицькій загальноосвітній школі розроблено план заходів щодо запобігання та протидії булінгу.
А також були проведені тренінги. Де учні активно брали участь. Після кожної вправи діти робили висновки про те якої шкоди здоров'ю завдає булінг. І в цьому їм допоміг простий аркуш паперу. Який діти мали зім'яти, а потім знову повернути у попередній вигляд. В кінці тренінгу діти зробили висновок, що як не можна повернути аркуш у попередній вигляд так і життя людини після булінгу у звичайний ритм.






Немає коментарів:

Дописати коментар