неділю, 23 січня 2022 р.

 

    













День соборності України — одне зі знакових свят українського державотворення після Дня незалежності України. Перше офіційне відзначення свята Соборності на державному рівні відбулося 22 січня 1939 року в Карпатській Україні. Тоді закарпатці нагадали про волю українців, висловлену 21.01.1919 на з’їзді Всенародних зборів у м. Хуст — про приєднання Закарпаття до Української Народної Республіки зі столицею в Києві. Тоді ж відбулася 30-тисячна демонстрація українців, які спеціально прибули до столиці Карпатської України. Власне День соборності України встановлено 1999 року Указом Президента напередодні 80-ї річниці проголошення Акта Злуки.

         З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України в Стужицькій початковій  школі організовано та проведено ряд заходів: виховні години: «З Україною в серці», «В єдності – сила народу!»; конкурс учнівських малюнків на тему «Моя рідна Україна»; перегляд відеофільмів:  «Свято Злуки. Політика пам’яті»

         Учні школи впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар